Sundsvall

Vi erbjuder även kurser i Sundsvall. Detta påbörjades under hösten 2018 och har fortsatt under 2019. Från hösten 2019 har vi flyttat in i ny lokal i Nacksta, där vi blir kvar under 2020 också.

Det står Tinas hundliv på byggnaden. Lokalen har tidigare varit en träningslokal för hundar, men är nu renoverad till en danslokal. Om man har pälsallergi rekommenderar vi att ta förebyggande medicin ifall att. Inga hundar vistas i lokalen nu, men lokalen ligger vägg i vägg med ett hunddagis.

Information om restriktioner p.g.a. Covid-19 hittar du längre ner på sidan. 

Hösten 2020 

Uppdaterat 2020-11-10

Med den kraftigt ökande spridningen av Covid-19 har vi i föreningen tagit beslutet att ställa in samtliga kurser med omedelbar verkan, fram tills årsskiftet. Det här gäller både våra kurser i Sundsvall och i Umeå. Ni som deltagit på kurs har fått ett mejl utskickat. Det är såklart jättetråkigt att komma med det här beskedet, speciellt eftersom vi just börjat bli varma i kläderna efter uppstarten i höstas, men vi känner att det är det mest ansvarsfulla vi kan göra i detta läge för att förhindra ökad smittspridning. För er som inte hann gå färdigt er nuvarande kurs har vi gjort en återbetalning för det sista tillfället som uteblev.

 

Privatlektioner

Det finns möjlighet att ta privatlektioner hos vissa av våra instruktörer. Hör av er till sundsvall@wcsumea.se eller direkt till den instruktören vid önskemål om detta. 


COVID -19 

Vi utgår från gällande rekommendationer från Danssportförbundet och Folkhälsomyndigheten och vill uppmärksamma alla deltagare på vilka rutiner/restriktioner som kommer att gälla i West coast swing Sundsvalls verksamhet under hösten:

 • Träningar genomförs utan partnerbyten, det vill säga – du dansar med den person du är anmäld med under hela träningen.
 • Vi kommer anta max 8 par/workshop för att kunna hålla avstånd i lokalen.
 • Endast deltagare som är anmälda till träningen samt instruktörer får uppehålla sig i lokalen. Barn till deltagare får följa med, men förälder ansvarar för att även barn följer riktlinjer om social distansering.
 • Vi kommer att ha 15 minuters paus mellan varje schemalagd grupp, vi kommer då be er som varit på kurs att lämna lokalen i tid för att undvika trängsel i entré.
 • Hängare för ytterkläder kommer att finnas både i entrén och inne i lokalen för att sprida ut oss.
 • Handsprit kommer finnas utställda i lokalen. Om man behöver gå på toaletten ber vi er att sprita händer innan du går ut från lokalen till ”trappen” och innan du kommer tillbaka in igen. Vi kommer sätta upp lappar om detta.
 • Håll avstånd till varandra innan, under och efter träningen. Vi kommer hjälpa till att placera ut par på träningsgolvet så vi kan hålla avstånd.
 • Vi ser helst att du inte kommer tidigare än max 10 minuter före din träning.
 • Är man sjuk, även med milda symtom, får man inte delta i kursen alls utan måste stanna hemma och meddela sin frånvaro (I första hand till sin partner man är anmäld med och även till West coast swing Sundsvall-mejlen (sundsvall@wcsumea.se). Vid sjukdom återbetalas ev kursavgift som redan betalats in OM man avanmäler sig senast innan kursstart. Rekommendationen är att man stannar hemma två dagar efter tillfrisknande om man varit sjuk, vi ber er att respektera detta. Insjuknar du under ett kurstillfälle – meddela instruktör och gå hem direkt. Vi kommer att skicka hem deltagare som visar symtom på förkylning. Detta gör vi i all välmening för resterande deltagare och för att minska smittspridning.
 • Byt om hemma före och efter träning.
 • Se till att fylla upp din vattenflaska hemma så vi minskar köer. Dela inte vattenflaska eller liknande som kan överföra saliv.
 • Beroende på hur läget med Covid 19 utvecklas kan vi komma att ställa in träningar med kort varsel. Om detta sker så återbetalas träningsavgiften.

Övrig information

Studentrabatt
Vi erbjuder studentrabatt på veckokurserna + grundkurs, men inte på medlemskap, socialdanser eller andra event.

Medlemskap
För att gå veckokurser och deltaga under träningskvällarna på måndagar och onsdagar måste man vara medlem i föreningen. Kostnad: 100kr/kalenderår.

Regler gällande betalning av kurs (andra riktlinjer för betalning gäller nu i Covid-tider.)
När du anmäler dig till en kurs eller ett event som anordnas av West Coast Swing Umeå gäller följande: inbetalning ska ske senast 10 dagar efter att du blivit accepterad till kursen, annars har vi rätt att ta bort din anmälan. Borttagande sker dock ej automatiskt och därför måste du, om du planerar att ej gå kursen, höra av dig och avanmäla dig. Om du blivit accepterad till kursen (detta gäller alltså inte om du står i kö) men får förhinder och ej kan delta, ska du anmäla detta minst 5 dagar innan kursstart/event. Du kan då få tillbaka en del av den inbetalade kursavgiften (150 kr tas dock alltid ut i administrativ avgift). Du kan också välja att ha kvar pengarna innestående om du planerat gå någon annan kurs inom ett år, då blir det inte någon administrativ avgift som dras bort. Om du lämnar återbud mindre än 5 dagar innan kursstart kan du vid händelse av sjukdom få en del av kursavgiften återbetald.

Huvudansvarig i Sundsvall är Viktoria Burman. Vid frågor kan man kontakta oss via email sundsvall@wcsumea.se. 

Anmälan till kurs

 1. Klicka här på REGISTRERA
 2. En ny sida öppnas (http://yggdrasil.wcsumea.se)
 3. Klicka Sign Up och uppge: First Name, Last Name, Email Adress, lösenord och ifall ni vill ha nyhetsbrev.
 4. När konto är skapat måste ni aktivera kontot via en länk som kommer till er angivna epost. Nu kan ni logga in för kursanmälan.
  Ni måste först anmäla er för “membership 2019” (100 kr/kalenderår), sedan kan ni göra er kursanmälan. (OBS! Gäller ej för enbart grundkursen 9-10/2.)
 5. Klicka på den kurs ni vill gå & registrera
 6. Tre alternativ kommer visas:
  – Single registration – om ni skall anmäla er utan partner.
  – Start Couple Registration – om ni vill anmäla er med en partner men där partnern ej hunnit anmäla sig ännu.
  – Complete Couple Registration – skall användas om din partner redan anmält sig och fått ett REF NR som ni skall uppge här.

Detta är ett automatiskt system som skickar ut bekräftelsemejl direkt då vi kan erbjuda plats vid kurser.
Vi registrerar manuellt alla inbetalningar så det kan ta någon vecka innan du ser att din betalning är registrerad.

När betalning är registrerad kan du själv logga in och skriva ut ditt kvitto via anmälningssidan.

Övrigt
Detta system fungerar bäst i Google Chrome
Har du problem vid anmälan skicka dina frågor till wcs.umea@gmail.com

TILL ANMÄLAN