Kurser & Anmälan

Aktuella kurser/workshops

KursDatumTidPlats

Våra workshops

Du kan anmäla dig till våra kurser på https://yggdrasil.wcsumea.se.

Våra nivåer

Prova På

En prova på är perfekt för dig som vill testa West Coast Swing utan krav på att gå en hel kurs. Under en timme går vi genom grunderna i West Coast Swing och lär dig några av grundturerna. Efter timmen är slut har du tillräcklig kunskap för att våga dig på socialdansgolvet.

Nybörjare

Kursen har inga förkunskapskrav! Vi går igenom grunderna för West Coast Swing. Fokus på lördagen ligger på de fyra grundturerna: Left Side Pass, Under Arm, Sugar Push & Whip. På söndagen går vi igenom Starter step, olika variationer på whip och snurrar med mer.

Steg 2

Steg 2 är för dig som gått minst en nybörjarkurs i West Coast Swing tidigare och känner dig bekväm med grundturerna Sugar Push, Left side pass, Under arm och Whip samt kan några olika variationer på dessa. Man bör gå Steg 2 minst två gånger innan man går upp till Steg 3.

Steg 3

Steg 3 är för dig som gått Steg 2 minst 2 gånger. Kursinnehållet på Steg 3 förändras för varje kursomgång med tanken att man ska kunna gå denna kurs många gånger och fortfarande få med sig något nytt. Detta är den högsta nivån för reguljära kurser där kursledarna ger nytt material och tekniker.

Teknikgruppen

Du ska ha gått minst 2 kursomgångar Steg 2 och 3 kursomgångar Steg 3. Du ska kunna så pass mycket olika turer att du känner att du främst vill jobba på teknik och inte lära in nya turer. Du ska vara öppen för att diskutera och analysera din dans med din danspartner (behöver ej vara fast, utan den personen du dansar med just den dansen). Du ska vara motiverad till att träna på detaljer och att finslipa på den kunskap du har, snarare än att få mycket ny input. Varje kurstillfälle kommer att ha ett tema och en kortare genomgång av teknik och eventuella övningar för det specifika temat. Det kommer att vara mycket tid för att träna och nöta. Vi kommer att rotera förare och följare som vanligt.

Vid frågor om detta är rätt nivå för dig, kontakta någon av oss kursledare som du haft tidigare. Vi kommer att godkänna varje ansökan till denna kurs manuellt och ta ställning till om detta är rätt nivå för just dig.

Refresher

Har du dansat WCS förrut? Gått en nybörjar-, eller fortsättningskurs, men sedan tagit en paus som blivit för lång. Ny har du chansen att göra en snabb come-back! Vi erbjuder dig en refresher, där vi går igenom alla basics. Provar olika handfattningar och lite variationer på det vi normalt lär ur på en nybörjarkurs.

Observera: Vi förväntar oss att du har gjort detta förut, vi kommer inte att gå igenom turerna från början utan repetera dem och slipa till det som blivit lite grumligt under pausperioden. Målet är att du ska kunna hoppa in på en fortsättningskurs efter denna helg och känna dig tryggare på socialdansgolvet!

Vi kör fyra timmar, med en kortare paus i mitten och kommer att gå igenom: Starter step, Left side pass, Under arm, Sugar push och Sugar tuck, Whip, med några variationer på utgång, Inside turn och outside turn, och kanske en slingshot.

Ytterligare information

Studentrabatt

Vi har studentrabatt på veckokurserna men inte på medlemskap, socials eller andra event.

Medlemskap

För att gå veckokurser och deltaga under träningskvällarna på tisdagar måste man vara medlem i föreningen. Kostar 100 kr/kalenderår.

Regler gällande betalning av kurs

När du anmäler dig till en kurs eller ett event som anordnas av West Coast Swing Umeå gäller följande: inbetalning ska ske senast 10 dagar efter att du blivit accepterad till kursen, annars har vi rätt att ta bort din anmälan. Borttagande sker dock ej automatiskt och därför måste du, om du planerar att ej gå kursen, höra av dig och avanmäla dig. Om du blivit accepterad till kursen (detta gäller alltså inte om du står i kö) men får förhinder och ej kan delta, ska du anmäla detta minst 5 dagar innan kursstart/event. Du kan då få tillbaka en del av den inbetalade kursavgiften (150 kr tas dock alltid ut i administrativ avgift). Du kan också välja att ha kvar pengarna innestående om du planerat gå någon annan kurs inom ett år, då blir det inte någon administrativ avgift som dras bort. Om du lämnar återbud mindre än 5 dagar innan kursstart kan du vid händelse av sjukdom få en del av kursavgiften återbetald.

Anmälan till kurser & event

 1. Klicka här på REGISTRERA
 2. En ny sida öppnas (http://yggdrasil.wcsumea.se)
 3. Klicka Sign Up och uppge: First Name, Last Name, Email Adress, lösenord och ifall ni vill ha nyhetsbrev.
 4. När konto är skapat måste ni aktivera kontot via en länk som kommer till er angivna epost. Nu kan ni logga in för kursanmälan.
  Ni måste först anmäla er för “membership 2018” (100 kr/kalenderår), sedan kan ni göra er kursanmälan.
 5. Klicka på den kurs ni vill gå & registrera
 6. Tre alternativ kommer visas:
  Single registration – om ni skall anmäla er utan partner.
  Start Couple Registration – om ni vill anmäla er med en partner men där partnern ej hunnit anmäla sig ännu.
  – Complete Couple Registration – skall användas om din partner redan anmält sig och fått ett REF NR som ni skall uppge här.

Detta är ett automatiskt system som skickar ut bekräftelsemejl direkt då vi kan erbjuda plats vid kurser.
Vi registrerar manuellt alla inbetalningar så det kan ta någon vecka innan du ser att din betalning är registrerad.

När betalning är registrerad kan du själv logga in och skriva ut ditt kvitto via anmälningssidan.

Övrigt
Detta system fungerar bäst i Google Chrome
Har du problem vid anmälan skicka dina frågor till wcs.umea@gmail.com

TILL ANMÄLAN